Quan un dels membres d’una família afronta una dificutat, tota la família interrelaciona directa o indirectament amb aquesta situació. El Centre Giner per mitjà de la teràpia familiar es planteja un propòsit transformador de la dificultat, tenint en compte tot el sistema familiar, i no únicament la persona que manifesta el símptoma o que exterioritza la dificultat.

La teràpia familiar es basa en la creença que la família és un únic sistema social amb una estructura i patrons de comunicació propis. Aquests patrons són determinats per molts factors, incloent les creences i valors dels pares, la personalitat de tots els membres de la família i la influència entre ells (avis, tiets, cosins…). Com a resultat d’aquestes variables, cada família desenvolupa la seva pròpia personalitat, la qual té repercusions en tots els membres.terapia_familiar_sabadell_barcelona

El principal objectiu de la teràpia és ajudar-te a millorar relacions conflictives amb la teva parella, fills, o altres membres de la família, adquirint habilitats per tal d’aprofundir en les relacions familiars.

La intervenció pot incloure a tots els members de la família o només aquells més implicats en la situació problemàtica. S’ha de tenir en compte que alguns membres poden necessitar més canvis de comportament que d’altres.

El nombre de sessions pot variar en funció de la severitat de la situació i la voluntat dels membres a l’hora de participar en el tractament. Família i terapeuta plantegen objectius de tractament de tal manera que la intervenció dependrà de la situació de cada família.

La teràpia familiar s’utilitza per a diferents tipus de família en diverses situacions, incloent les següents:

–          Relacions familiars conflictives i canvis en la vida familiar

–          Salut mental de nens i adolescents

–          Recolzament als membres familiars que viuen un procés de separació o divorci

–          Canvis significatius en el cicle vital familiar (naixement, adolescència, jubilació…)

–          Canvis inesperats (dol, malaltia, cura de persones grans/depenents…)

–          Trastorns d’ansietat i d’estat d’ànim

–          Abús d’alcohol i altres substàncies

–          Trastorns alimentaris

Estàs interessat en els nostres serveis de teràpia familiar o tens algun dubte? No dubtis en contactar amb nosaltres

  El teu nom (obligatori)

  El teu email (obligatori)

  El teu telèfon(obligatori)

  Assumpte

  El teu missatge

  He llegit i estic d'acord amb la política de privacitat