La psicologia infantil  centra la seva atenció en l’àmbit de la infància des d’una perspectiva clínica, partint d’una perspectiva cognitivo – conductual com a eina bàsica per al desenvolupament emocional i conductual dels nens i nenes. Es considera important treballar tant amb el nen, com amb tots els membres que interaccionen en l’entorn familiar, educatiu i social, donant una especial importància a la familia com a nucli més significatiu per a l’infant.

La intervenció amb el nen es basa en proporcionar-li estratègies i habilitats que l’ajudin a millorar o superar el problema que presenta, identificar les emocions, saber sobreposar-s’hi i desenvolupar les eines i estrategies per a poder compensar les dificultats que està visquent a l’actualitat. Als familiars i educadors, en canvi, se’ls ofereixen pautes d’actuació que ajuden a millorar els problemes emocionals i conductuals del nen tant a casa com a l’escola, sovint resultant fonamental el canvi en els entorns de desenvolupament de l’infant. En aquest sentit, com apuntàvem anteriorment, resulta fonamental el paper de la família com a referent i entorn primordial de l’infant.
El treball global i el seguiment continu amb la família i l’escola és primordial per obtenir uns bons resultats en el tractament per mitjà de la psicologia infantil.

psicologia_infantil_sabadell

Els problemes que abordem des de la Psicologia infantil són:

Trastorns del comportament: desobediència, conducta negativista-desafiant, agressivitat, impulsivitat, rebequeries.

Trastorns de l’estat d’ànim: tristesa, depressió infantil, baixa autoestima, processos dedol o pèrdua.

Trastorns d’ansietat: trastorn d’ansietat per separació (nens que no toleren separar-se dels pares), ansietat generalitzada, inseguretat, pors, fòbies, inhibició conductual,trastorn obsessiu-compulsiu, tics.

Dificultats de relació i adaptació: afrontament de separacions i divorcis, manca d’habilitats socials, augment de l’autoestima, resolució de problemes i conflictes socials.

Assetjament escolar: Bullying.

Assessorament als pares i pautes educatives en l’etapa infantil, preescolar i escolar.

Estàs interessat en els nostres serveis de Psicologia infantil a Sabadell o tens algun dubte? No dubtis en contactar amb nosaltres

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon(obligatori)

Assumpte

El teu missatge

He llegit i estic d'acord amb la política de privacitat