L’adolescència és un periode en el que s’experimenten molts canvis en tots els sentits, psicològics, físics, hormonals i un llarg etcetera. Gestionar aquests canvis sovint no resulta fàcil i alguns aspectes que podien estar soterrats a l’infància apareixen amb força en aquesta etapa, dificultant l’adaptació de la noia o el noi a les noves circumstàncies de la seva vida. En aquests casos el treball per mitjà de la psicologia de l’adolescent, ajuda a aquest en aquest impas de temps a adaptar-se novament als canvis en les diferents vessants en que transcorre el seu dia a dia.

Molts cops en aquesta etapa la comunicació amb els pares es fa més complexe i poden aparèixer tant problemes conductuals com comunicatius en aquest entorn, dificultant la convivència a casa i generant una situació poc sostenible en el temps. En aquest moment l’ajuda del psicòleg facilitarà el canvi en els patrons de comunicació a la llar i treballarà els problemes d’arrel, ja siguin en el propi adolescent o en la dinàmica familiar.

La intervenció amb l’adolescent es basa en proporcionar-li estratègies i habilitats que l’ajudin a millorar o superar el problema que presenta, identificar les emocions, saber sobreposar-s’hi i desenvolupar les eines per a poder compensar les dificultats que està visquent a l’actualitat. Als familiars i educadors, en canvi, se’ls ofereixen pautes d’actuació que ajuden a millorar els problemes emocionals i conductuals  tant a casa com a l’escola, sovint resultant fonamental el canvi en els entorns de desenvolupament. En aquest sentit, com apuntàvem anteriorment, resulta fonamental el paper de la família com a referent i entorn primordial de l’adolescent.
És important tenir en compte que l’etapa de l’adolescència a part de ser molt complexe en sí, suposa un periode de preparació per a la transició a la vida adulta, resultant molt important el benestar emocional per a que aquesta transició sigui satisfactòria i permeti evitar el début en situacions de risc com adiccions, trastorns de la conducta alimentària, etc.

Els problemes que abordem des de la Psicologia Adolescent són:

Trastorns del comportament: desobediència, conducta negativista-desafiant, agressivitat, impulsivitat, …

Trastorns de l’estat d’ànim: tristesa, depressió, baixa autoestima, processos de dol o pèrdua.

Trastorns d’ansietat: ansietat generalitzada, inseguretat, pors, fòbies, inhibició conductual, …

Dificultats de relació i adaptació: afrontament de separacions i divorcis, manca d’habilitats socials, aïllament, augment de l’autoestima, resolució de problemes i conflictes socials.

Assetjament escolar: Bullying.

Assessorament als pares i pautes educatives en l’etapa adolescent.

Estàs interessat en els nostres serveis de Psicologia adolescent a Sabadell o tens algun dubte? No dubtis en contactar amb nosaltres

Formulari de Contacte

Ens posarem en contacte amb vosaltres tant aviat com sigui possible,

psicologia adolescent

Els nostres psicòlegs d'adolescents

psicoleg sabadell

JORDI CASTELLS

Psicòleg d’adolescent

psicologa sabadell

CRISTINA GALIAN

Psicòloga d’adolescents

psicologa infantil sabadell

IVETTE PRAT

Psicòloga d’adolescents

Professionals col·legiats

psicolegs sabadell

Més informació

¿Necessiteu més informació sobre els nostres serveis de psicologia adolescent?