A Centre Giner, som un centre especialitzat en teràpia logopèdica i oferim solucions efectives per als trastorns de la veu en adults, incloent la disfonia. Si estàs experimentant dificultats vocals, com canvis en el to, ronquera o pèrdua de la veu, el nostre equip de logopedes està aquí per ajudar-te.

Què és la disfonia?

La disfonia és un trastorn de la veu que afecta a la qualitat, to, volum o ressonància vocal. Pot ser causada per diverses raons, com a mals hàbits vocals, lesions en les cordes vocals, malalties o afeccions mèdiques. Si experimentes símptomes de disfonia, és important buscar intervenció logopèdica especialitzada.

Causes de la disfonia en adults

La disfonia en adults pot tenir diverses causes, algunes de les quals inclouen:

 1. Mals hàbits vocals: L’abús vocal, com parlar massa fort o durant períodes prolongats sense descans, pot provocar tensions en les cordes vocals i contribuir a la disfonia.
 2. Ús excessiu o abús vocal: Aquells que fan ús de la veu de manera professional, com a professors, cantants o actors, poden estar més exposats a desenvolupar disfonia a causa de l’ús intens i prolongat de les cordes vocals.
 3. Malalties o afeccions mèdiques: Cèrtes condicions mèdiques, com ara la malaltia per reflux gastroesofàgic (ERGE), al·lèrgies, asma, malalties neurològiques o tumors en les cordes vocals, poden causar disfonia en els adults.
 4. Traumatismes o lesions en les cordes vocals: Els traumatismes vocals, com a cops o cirurgies en la zona del coll o les cordes vocals, poden afectar la qualitat de la veu.
 5. Factors ambientals: L’exposició a substàncies irritants, com el fum del tabac, productes químics o pols, pot irritar les cordes vocals i contribuir a la disfonia.

És important tenir en compte que cada cas de disfonia és únic i pot requerir un enfocament individualitzat en el tractament.

Mesures de prevenció de la disfonia

A més de buscar intervenció logopèdica especialitzada, hi ha algunes mesures de prevenció que poden ajudar a mantenir una veu saludable:

 1. Evitar l’abús vocal: Limita el temps d’ús intensiu de la veu i assegura’t de prendre descansos adequats durant activitats vocals prolongades.
 2. Hidratació: Beure suficient aigua i mantenir les cordes vocals hidratades pot contribuir a una veu més saludable.
 3. Cura de la salut general: Mantenir un estil de vida saludable, que inclogui una bona alimentació, exercici regular i descans adequat, pot ajudar a mantenir una veu òptima.
 4. Evitar irritants vocals: Limita l’exposició a substàncies irritants, com el fum del tabac, productes químics o pols.
 5. Control de l’estrès: L’estrès i la tensió poden afectar la qualitat de la veu, així que busca formes efectives de gestionar l’estrès, com tècniques de relaxació i exercicis de respiració.

Enfocament de la intervenció logopèdica en les alteracions de la veu

A Centre Giner, els nostres logopedes utilitzen un enfocament personalitzat per a cada pacient amb disfonia d’adults. Comencem amb una avaluació exhaustiva de la teva veu i les teves habilitats vocals per comprendre millor la teva situació. A partir d’aquí, desenvolupem un pla d’intervenció logopèdica adaptat a les teves necessitats específiques.

Els nostres serveis inclouen:

 1. Avaluació completa de la veu i el sistema vocal.
 2. Teràpia logopèdica individualitzada.
 3. Exercicis i tècniques de relaxació i respiració per millorar la qualitat vocal.
 4. Correcció de hàbits vocals perjudicials.
 5. Entrenament en tècniques de cura vocal adequada.
 6. Seguiment i ajust del tractament segons sigui necessari.

Col·laboració amb altres professionals

A Centre Giner, entenem la importància d’una col·laboració interdisciplinària per a proporcionar una atenció integral als nostres pacients amb disfonia d’adults. Treballem estretament amb otorinolaringòlegs, metges especialitzats en malalties de l’orella, el nas i la gola. Aquesta col·laboració ens permet obtenir una visió completa de la situació vocal del pacient, identificar possibles causes mèdiques subtils i establir un pla de tractament adequat.

L’avaluació per part d’un otorinolaringòleg pot ser necessària per descartar o tractar condicions mèdiques subjacents que poden contribuir a la disfonia.

Contacta amb nosaltres

Si estàs buscant tractament per a la disfonia en adults a Centre Giner, estarem encantats d’ajudar-te. Contacta amb nosaltres per a concertar una cita i començar el camí cap a una veu saludable.

Les nostres logopedes

logopeda sabadell

RAQUEL GARCIA

Logopeda

Carla-Leon-blackwhite

CARLA LEÓN

Logopeda

logopeda sabadell

LIDIA CAMPOS

Logopeda