L’adolescència és un periode en el que s’experimenten molts canvis en tots els sentits, psicològics, físics, hormonals i un llarg etcetera. Gestionar aquests canvis sovint no resulta fàcil i alguns aspectes que podien estar soterrats a l’infància apareixen amb força en aquesta etapa, dificultant l’adaptació de la noia o el noi a les noves circumstàncies de la seva vida. En aquests casos la figura del psicòleg de l’adolescent, ajuda a aquest en aquest impas de temps a adaptar-se novament als canvis en les diferents vessants en que transcorre el seu dia a dia.

Molts cops en aquesta etapa la comunicació amb els pares es fa més complexe i poden aparèixer tant problemes conductuals com comunicatius en aquest entorn, dificultant la convivència a casa i generant una situació poc sostenible en el temps. En aquest moment l’ajuda del psicòleg facilitarà el canvi en els patrons de comunicació a la llar i treballarà els problemes d’arrel, ja siguin en el propi adolescent o en la dinàmica familiar.

La intervenció amb l’adolescent es basa en proporcionar-li estratègies i habilitats que l’ajudin a millorar o superar el problema que presenta, identificar les emocions, saber sobreposar-s’hi i desenvolupar les eines per a poder compensar les dificultats que està visquent a l’actualitat. Als familiars i educadors, en canvi, se’ls ofereixen pautes d’actuació que ajuden a millorar els problemes emocionals i conductuals  tant a casa com a l’escola, sovint resultant fonamental el canvi en els entorns de desenvolupament. En aquest sentit, com apuntàvem anteriorment, resulta fonamental el paper de la família com a referent i entorn primordial de l’adolescent.
És important tenir en compte que l’etapa de l’adolescència a part de ser molt complexe en sí, suposa un periode de preparació per a la transició a la vida adulta, resultant molt important el benestar emocional per a que aquesta transició sigui satisfactòria i permeti evitar el début en situacions de risc com adiccions, trastorns de la conducta alimentària, etc.

psicologia_adolescent

Els problemes que abordem des de la Psicologia Adolescent són:

Trastorns del comportament: desobediència, conducta negativista-desafiant, agressivitat, impulsivitat, …

Trastorns de l’estat d’ànim: tristesa, depressió, baixa autoestima, processos de dol o pèrdua.

Trastorns d’ansietat: ansietat generalitzada, inseguretat, pors, fòbies, inhibició conductual, …

Dificultats de relació i adaptació: afrontament de separacions i divorcis, manca d’habilitats socials, aïllament, augment de l’autoestima, resolució de problemes i conflictes socials.

Assetjament escolar: Bullying.

Assessorament als pares i pautes educatives en l’etapa adolescent.

Estàs interessat en els nostres serveis de Psicologia adolescent a Sabadell o tens algun dubte? No dubtis en contactar amb nosaltres

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon(obligatori)

Assumpte

El teu missatge

He llegit i estic d'acord amb la política de privacitat