La psicologia infantil i adolescent centra la seva atenció en l’àmbit de la infància i l’adolescència des d’una perspectiva clínica, partint d’una perspectiva cognitivo – conductual com a eina bàsica per al desenvolupament emocional i conductual dels nens i els adolescents. Es considera important treballar tant amb el nen o jove, com amb tots els membres que interaccionen en l’entorn familiar, educatiu i social.

La intervenció amb el nen es basa en proporcionar-li estratègies i habilitats que l’ajudin a millorar o superar el problema que presenta. Als familiars i educadors, en canvi, se’ls ofereixen pautes d’actuació que ajuden a millorar els problemes emocionals i conductuals del nen tant a casa com a l’escola, sovint resultant fonamental el canvi en els entorns de desenvolupament de l’infant. En aquest sentit, resulta fonamental el paper de la família com a referent i entorn primordial de l’infant i l’adolescent.
El treball global i el seguiment continu amb la família i l’escola és primordial per obtenir uns bons resultats en el tractament per mitjà de la psicologia infantil i adolescent.

Els problemes que abordem des de la Psicologia infantil són:

  • Trastorns del comportament: desobediència, conducta negativista-desafiant, agressivitat, impulsivitat, rebequeries.
  • Trastorns de l’estat d’ànim: tristesa, depressió infantil, baixa autoestima, processos dedol o pèrdua.
  • Trastorns d’ansietat: trastorn d’ansietat per separació (nens que no toleren separar-se dels pares), ansietat generalitzada, inseguretat, pors, fòbies, inhibició conductual,trastorn obsessiu-compulsiu, tics.
  • Trastorn de la conducta alimentària: anorèxia, bulímia, alteració de la imatge corporal,inseguretat en l’aspecte físic, problemes d’hàbits alimentaris.
  • Dificultats de relació i adaptació: afrontament de separacions i divorcis, manca d’habilitats socials, augment de l’autoestima, resolució de problemes i conflictessocials.
  • Assetjament escolar: Bullying.
  • Assessorament als pares i pautes educatives en l’etapa infantil, preescolar i escolar.

Estàs interessat en els nostres serveis de Psicologia infantil a Sabadell i Barcelona o tens algun dubte? No dubtis en contactar amb nosaltres

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon(obligatori)

Assumpte

El teu missatge